1 nagyobb vagy 2 kisebb kígyóuborka
12 g só
1-2 gerezd fokhagyma
cukor
12 ml ecet (10%)
Tálaláshoz:
tejföl
pirospaprika
Az uborkát meghámozzuk (nem muszáj meghámozni, de mi így szeretjük), levágjuk a végeit. Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is. Határozottan, de óvatosan, hogy össze ne törjük, addig keverjük míg a cukor feloldódik. Minimum 15 percig érleljük a hűtőben. Tálaláskor tejföllel pirospaprikával meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.