Nagyon ízletes és guszta.
Krémhez:
Tetejére:
Díszíthető:csoki dara, gyümölcs, illetve ízlés szerint.
tepsi méret: 17*23 cm
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzádolgozzuk az átszitált sütőporos, vaníliás cukros lisztet, majd a végén az olajt (nem géppel dolgozom, ezt biztonsági okból keverem a végén bele).
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt (vajazott-lisztezett) tepsiben, kb. 170-180 fokon sütjük 20 percig.
Amíg a tészta sül készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből, a kakaóból és a vízből készítsünk pudingot, és sűrítsük be.
A tojások fehérjébőlpici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. Összekeverjük a még forró pudinggal és a tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon 10 – 15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
Tetejére az üdítővel elkeverjük a pudingot, és feltesszük főzni. Először kicsit nagyobb hőfokon, mikor kezd sűrűsödni, levesszük takarékra. Állandó keverés mellett, kicsit áttetszőre főzzük, kb. 15 perc. Még forrón a krém tetejére simítjuk.
Kiemeljük a sütőpapírral a tepsiből és hűtőbe tesszük. Díszíthetjük.
Megjegyzés: Tej érzékenynek, születésnapra készült. – Készülhet tortaformában: 26 cm átmérővel, vagy 20*25 cm méretű tepsiben, kockának. Mindkét esetben a mennyiségek kétszeresét kell venni. – A krémnél a vizet tejjel helyettesítve is készíthetjük.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.