Jónak találom a receptet, én is így fogom hamarosan elkészíteni.
A pörkölthöz:
1kg vad hús itt szarvasból készült a pörkölt. , 2 db vargánya, 3-4 rókagomba, 2-3 galamb gomba, 2 fej hagyma, pirospaprika, 2 friss paprika, 2 paradicsom, 2 jó nagy kanál zsír, 2dl vörösbor, só, bors, babérlevél , majoranna, köménymag, borókabogyó.
Dödölléhez:
1 kg krumpli só, liszt. kevés olaj.
A vadat előző este mindig bepácolom.
A vörösbort ,babérlevelet, borókabogyót,, egyik fej hagymát. és annyi vizet hogy a pörköltnek felvágott húst ellepje összekeverek és belerakom a húst folpakkal lezárom a tálat és éjszakára a hüttőbeteszem.
A hagymát felaprítom és a zsiron felteszem a tűzre megfonnyasztom, meghintem pirospaprikával a húst leszüröm a levéről és a pörkölt alaphoz adom a levet nem elönteni mert avval lehet felönteni a húst amikor szükséges. Hozzáadom a gombákat ,a paprikát ,a paradicsomot, és főzöm amikor az első levét elfővi akkor szoktam megsózni ez ahány ház annyi szokás, puhára főzöm időnként felöntöm ha szükséges.
Dödöle:
A krumplit meghámozom vékony karikára vágom és felteszem főni annyi vizet öntök rá ami pont ellepi sózom és a krumplit jópuhára főzöm, /legjobb olyan fajtát választani ami jól széjjel fő/ Ha megfőtt a krumpli összetöröm amilyen apróra csak tudom a levét nem öntjük le, A tűzön tartvaadagoljuk hozzáa lisztet állandó kevergetés közbe hogy ne túl kemény de ne is lágy masszát kapjunk, K:B: mint ha nudlit készítenenk. olajba mártott kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle . Ez a köret a vad mellé de önálló ételnek is nagyon finom kissé megpirítva ,tejföllel meglocsolva.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.