90 dkg vesepecsenye
50 dkg sárgarépa
30 dkg petrezselyemgyokér
fél zeller
2 gerezd fokhagyma
3 fej voroshagyma
3 babérlevél
1 kis pohár tejfol
1 ek mustár
kevés cukor
olaj
orolt bors
Az apróra vágott hagymát dinszteld meg. A hús hártyáját szedd le, majd szeleteld fel, és tedd a hagymára. Fedo alatt picit susd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tedd bele a babérlevelet. Kezdd el párolni, ha szukség van rá, akkor onthetsz alá egy kis vizet is. A megtisztított, feldarabolt répát, zellert, petrezselyemgyokeret, valamint a fokhagymát add hozzá, és vízzel felontve párold 1,5 órán keresztul. A hús akkor jó, ha a fakanalat nyomva hozzá szinte szétesik. Szedd ki a húst és a babérleveleket, majd a zoldségeket turmixold le. Tejfollel, mustárral vagy ecettel savanyítsd, és adj hozzá egy kevés cukrot is. Forrald ossze megint, majd a húsra ontve tálald.
(Eredeti forrás: femina)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.