Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Vendégváró töltött hús hidegen

felvitel dátuma: 2017-08-13 12:03:38       mai nézettség: 7       nézettség: 109
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg-os sertés dagadó

6 zsömle
4 tojás 
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek. zsír
1 csokor petrezselyemzöld 
3 mk. Toldi fehér bors
5 mk. Toldi fekete  bors, frissen őrölve
só, ízlés szerint
30 dkg zsír a sütéshez 

2 dl víz
paradicsom, paprika, uborka a díszítéshez

A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:


A dagadót a hentessel felszúratom, így már otthon nincs vele gond. Kívül-belül besózom és megszórom Toldi fehér borssal. A töltelékhez a hagymákat kockára vágom és 2 evőkanál zsíron barnára pirítom, félreteszem. A zsömléket kicsit vízbe mártom, nem kell nagyon eláztatni, kinyomkodom, tálba teszem. Hozzáadom a tojásokat, a pirított hagymát a zsírral együtt, a zúzott fokhagymát, fűszerezem sóval és frissen őrölt Toldi fekete  borssal, jól összekeverem. Ezután keverem bele az apróra vágott friss petrezselyemzöldet. A tölteléket felszúrt dagadóba töltöm, fakanál nyelével segítem, hogy a végébe is jusson töltelék. A végét egy nagy tűvel, fehér cérnával bevarrom. A zsírt felolvasztom a tepsiben ráteszem a dagadót, öntök alá 2 dl vizet, alufóliával szorosan betakarom és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütöm. Két óra kell neki, hogy megsüljön. Félidőben  leveszem a fóliát és utána gyakran locsolgatva sütöm tovább, ha kell még öntök kevés vizet alá. Egy villát beleszúrok és ha könnyen belemegy, akkor már jó. Amikor megsült, kiemelem egy tálcára, ott hagyom kihűlni. Kihűlés után folpack fóliába csomagolom, hűtőbe teszem, legjobb, ha egy éjszakát áll, így másnap szépen lehet szeletelni. Friss zöldségekkel, hidegen tálalom. Majonézes krumplit készítettem hozzá köretnek, természetesen azt is hidegen.

Szakács: Ágika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu




Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.