Dúsításhoz:
Az egyik hagymát apró kockákra, a másikat felezve szeletekre vágjuk.
A zöldbabot lapjában hosszában, majd kb. 3-5 cm hosszú darabokra vágjuk.
Az olajon/zsíron megsütjük a szeletelt bacont/szalonnát. Kivesszük, és belerakjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
(Figyeljünk, mert a zöldbab elég sok zsiradékot felvesz, tehát a megszokott szaft mennyiségét ehhez kalkuláljuk.)
Beletesszük a szeletelt hagymát, szeletelt fokhagymát, és ezzel is pároljuk.
Majd az előkészített zöldbabot is rátesszük, öntünk alá kevés vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk.
Belerakjuk a kockázott paradicsomot, szeletelt paprikát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával (erős paprika). Ha szükséges még öntünk rá vizet, lefedjük, és mint a pörköltet elkészítjük.
Tálalás: friss kenyérrel – rizzsel, galuskával – illetve tetszés szerinti körettel, savanyúsággal.
Megjegyzés:Ha dúsítani akarjuk, a karikázott kolbászt ( I. ), virslit ( II. ), debrecenit kicsit zsiradékon megfuttatjuk. Mielőtt teljesen megpuhulna a zöldbab, beletesszük, és így főzzük készre. – Zöldséges variációban tehetünk még bele szálasra, kockára vágott cukkinit, csillagtököt, padlizsánt stb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.