Hozzávalók:
1kg friss zöldborsó
3-4 szál új,petrezselyemgyökér
3 db új sárgarépa
2 db új karalábé
1 szál zeller zöld
1-2 szál petrezselyemzöld
1 ek.natúr szárított zöldségkeverék(delikát helyett ezt használom)
só
bors
1 ek.őrölt pirospaprika
1+3 ek liszt
1 tojás
1 dl tej
2 ek olaj/kókuszzsír
Elkészítés:
A borsót fejtsük ki,(kb.1/2 kg lesz)a zöldségeket tisztítsuk meg,mossuk és daraboljuk fel.
Az olajat feltesszük és ha meleg,a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük,egy kevés ideig kevergetve pirítjuk,majd hozzáadjuk a levélzöldségeket,a szárított zöldségkeveréket,sót(1 ek.),kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.
Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból,3 ek.lisztből,(ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk,félretesszük.
A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek. lisztet,egy kicsit kevergetjük,majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel,ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük,majd beleszaggatjuk a nokedlit a tejet hozzáöntjük,felfőzzük és borssal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.