Finom vasárnapi ebéd!
pityoka vagyis burgonya
murok vagyis sárgarépa
petrezsejem
zeller
karalábé
zöldborso
csirke csontos része
so, bors
vöröshagyma
fokhagyma
1 kg pityoka a szalmapityokához
1,50 kg-os csirke
a sütéshez szalonna
so, bors, fokhagyma
Csirkét feldaraboljuk a csontos részét beletesszük, az edénybe, 1/2 kg pityokát kockára vágunk 1/4 kg murok 1/4 kg petrezsejem 1/4 kg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma apróra vágjuk öket. Teszünk bele sót, borsot.
A szalmapityokához 1 kg pityokát hasábokra vágunk forró olajba megsütjük.
Sütés után sózzuk borsozzuk
A csirkét megsózzuk, borsozzuk a mellét s a combját több helyen bevágjuk oda füstölt szalonna darabocskákot meg fokhagyma darabokat teszünk bele a csirke belsejébe is tehetünk egy bevagdosott darab szalonnát ezt a lerbe vagyis a sütöbe pirosra sütjük.
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.