Finom
Tésztához:
25 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
6 ek porcukor
3 ek szilvalekvár (saját készítésű)
csipetnyi őrölt fahéj
Fél citrom reszelt héja és leve
Fél narancs reszelt héja és leve
2 cs valilia cukor
1 kk rumaroma.
A bevonáshoz
20 dkg étcsoki (70 %-os)
15 dkg tejcsoki
A hozzávalókat összedolgoztam, pár órára hűtőbe tettem. Dió nagyságú golyókat formáltam.
20 dkg étcsokit és 15 dkg tejcsokit gőz fölött egy tálkában felolvasztottam, majd a golyót hurkapálcika segítségével megforgattam az olvasztott csokiban, és sütőpapírral bélelt tálcára raktam. Hűvösebb helyre tettem tálcára rakva (a teraszon) hogy a csoki burok megdermedjen. A kész zserbó golyókat mignon papírba tettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.