Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Egészséges étkezési tanácsok » Élelmiszerek az egészségmegőrzésben

Élelmiszerek az egészségmegőrzésben

Élelmiszerek az egészségmegőrzésben.

Ajánlások az egészségvédő táplálkozáshoz és életmódhoz.


-Táplálkozzunk változatosan.
-Kerüljük a túlzott zsírfogyasztást!
-Kerüljük a túlzott sózást!
-Kerüljük a cukrok és édességek túlzott élvezetét!
-Igyunk naponta fél liter tejet!
-Naponta többször, rendszeresen együnk gyümölcsöt, zöldség- és főzelékfélét!
-Együnk gyakran barna kenyeret!
-Egyszerre keveset együnk, de étkezzünk gyakran, négyszer-ötször naponta!
-Szomjúság ellen legjobb ital a víz! Alkoholt csak ritkán és keveset igyunk!
-Ne dohányozzunk!
-Mozogjunk rendszeresen!
Előzzük meg az elhízást, törekedjünk az ideális testtömeg elérésére, illetve megtartására!

Magasság (cm)...........................................................................�Ideális testtömeg (kg9)

.................................................................................................Férfi...................�...Nő
145..................................................................................................................�..42-53
150.....................................................................................................................�43-55
155....................................................................................................................�.44-58
160...........................................................................................52-65....................48-61
165...........................................................................................55-68....................50-65
170...........................................................................................58-73....................53-67
175...........................................................................................61-76....................57-71
180...........................................................................................65-80
185...........................................................................................63-85
190...........................................................................................73-90

Törekedjünk a változatos és arányos élelmiszerfogyasztásra.

-Zsiradékok: 60-100 g/nap (energiaforrás, vitaminok, sejtalkotók)
-Hústermékek: 150-200 g/nap (fehérje utánpótlása, vitaminellátás, energiaforrás, ásványi anyag forrás /vas/
-Tejtermékek: 350-650 g/nap (fehérje, zsír és szénhidrát, energiaforrás, vitaminforrás, ásványi anyag pótlás /kalcium/
-Gyümölcs és zöldségtermékek: 400-500g/nap (élelmi rostok szolgáltatása, ásványi anyagok és mikroelemek forrása, vitaminok biztosítása, egészségvédő anyagok biztosítása a szervezet számára)
-Gabonaalapú termékek: 400-500 g/nap (legfontosabb energiaforrás, a szükséges rost, gazdag ásványi anyagforrás, vitaminforrás)

                     Napi élelmiszerfogyasztás ajánlott százalékos megoszlása.

-Reggeli 20%
-Tízórai 10%
-Ebéd 30%
-Uzsonna 10%
-Vacsora 30%

A különböző élelmiszerek változatos fogyasztásával a teljes energia, és tápanyagszükséglet fedezhető.

                                    Ajánlott napi tápanyag bevitel táblázata:

-Energia............�(kcal).....................1900-3000
-Fehérje............�..(g)...................�.7800-14000
-Zsír...................�.(g)...................��50-100
-Szénhidrát.....�..(g)...................�..300-500
-Élelmi rost.��...(g)...................��20-30

                                                                 Ásványi anyagok:


-Kalcium............�(mg)...................�800
-Foszfor............�..(mg)...................�600
-Kálium............�..(mg).................�3500
-Vas...................�.(mg)...................�..15
-Cink.....................(mg)..�.................9-10
-Réz...................�(mg)....�.............�1,4
-Szelén............��(qg).....................60-75
-Jód.....................(qg)...................�.150

 

Vitaminok:

A-vitamin............�(qg)............�800-1000
B1 vitamin..............(mg).............1,10-1,40
B2 vitamin..............(mg)............�1,5-1,8
Niacin ekv..............(mg)............�.15-18
B6 vitamin..............(mg)............�.2-2,2
Folsav...................�(qg)............��200
B12 vitamin.............(qg).....................2
C-vitamin............�.(mg)............��60
E vitamin�..(tokoferol ekv.mg).....�.12

                           Köszönjük a Földművelésügyi Minisztérium (AMC) segítségét.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.