Ha a főzelékfélén vagy zöldségen fonnyadt levelek, netán barnás foltok vannak, távolítsuk el, csípjük le a fonnyadt részeket, és alaposan megmosva, nedves kendőben, helyezzük el egy órára hűtőszekrénybe.
A hervadt fejes saláta enyhén citromos vízben áztatva a hűtőszekrényben egy fél óra alatt visszanyeri eredeti frissességét. De ha kivettük azonnal használjuk fel.
Hervadt zellert áztassunk hideg vízbe, tegyünk mellé néhány szelet nyers burgonyát.
A nem egészen friss reteknek ne a gumóját, hanem a levelét tegyük vízbe, így ropogós lesz.
A fonnyadt zöldfélék visszanyerik frissességüket, ha főzés előtt tíz perig langyos, majd ugyanannyi ideig hideg vízben áztatjuk.
A fás karalábét ne dobjuk el, hanem vágjuk apróra, főzzük puhára, aztán szintén törjük át, kitűnő leves készíthető belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.