Vékony héjú gyümölcs vagy főzelék héja könnyen jön le, ha tálba helyezve lobogva forró vízzel leöntjük. (pl. őszibarack, paradicsom)
Ha gázláng áll rendelkezésre, szúrjuk fel a gyümölcsöt villára, és addig tartsuk a láng felett, míg a héja szétreped, utána könnyen lehúzhatjuk.
A sárga- és őszibarackot, ringlót úgy hámozzuk meg, hogy tegyük szűrőkanálba, majd tartsuk néhány pillanatig forró vízbe. Így könnyen lejön a héja.
Az őszibarack vagy a szilva könnyen elválik a magjától, ha keresztben félbe vágjuk és megforgatjuk a magján a gyümölcsöt.
Ha kompótot, gyümölcslevest vagy mártást készítünk, gyorsan forraljuk fel, vagy csak pároljuk, így csökkenthetjük a biológiai értékvesztését.
Zöld banán, de paradicsom is jól megérik, ha nedves kendőbe csavarjuk és papírral burkoljuk le.
A paradicsomot szárával felfelé helyezzük világos, meleg helyre, de vigyázzunk, hogy ne érje napfény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.