Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Tej kifutása ellen

Tej kifutása ellen

A tej forralása előtt az edényt először öblítsük ki hideg vízzel, mert így nem ég le.
Ha tejet forralunk., kenjük körül a lábas peremét kevés vajjal, így a tej nem fut ki.
Nem savanyodik meg, és nem fut össze a tej, ha forralás előtt literenként egy kávéskanál cukrot teszünk bele.
Ha egy kissé savanykás tejet vásárolunk, tegyünk bele egy késhegynyi szódabikarbónát, és azonnal forraljuk fel.
A tejen forralás után sem képződik hártya, ha a nyers tejbe egy kevés cukrot teszünk, és állandóan keverve forraljuk fel, azután hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg kihűl.
A tejet forralás után csak akkor szabad lefedni, ha már egészen kihűlt.
A savanyú tejet tésztába, kalácsba még felhasználhatjuk.
Hamarabb megalszik a tej, ha egy kanál tejfölt teszünk bele.
Joghurtot legegyszerűbben úgy készíthetünk, hogy a tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük, állandó keverés közbe 1-2 evőkanál joghurtot teszünk bele, és 2-3 óra hosszat egyenletes meleg helyen állni hagyjuk. Ne legyen túl meleg, mert a joghurt savanyú lesz. Jól lehűtjük, és fogyasztása előtt simára keverjük.
A tej és a tejes ételek érzékenyek minden szagra. Ezért tejforraláshoz, tejberizs, tejbedara, madártej készítéséhez csak olyan lábast használjunk, amiben más ételt nem főzünk.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.