A piskótábólkétadagotsütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ekkristálycukorralhabosrakavarjuk, majdhozzáadjuk a 6 eklisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható), majd a habosrafelvert 6 tojásfehérjét. A kapottmasszát (szilikonos) sütőpapírratesszük, szépenelegyengetjük, majdmegsütjükszépvilágosra. Sütőbenszépenmegsül, függ a sütőfajtájától is, de inkábbvégezzünktűpróbát. Ha megsült, mégmelegenvegyük le róla a sütőpapírtésegykonyharuhábatekerjükfel (a konyharuhalehetőleg ne szöszölődjön, mertráragad a tésztára). Ezt a műveletetmégegyszermegismételjük, hogymegkapjuk a kétpiskótatekercsünket. Ha kihűltek a tészták, finomankitekerjükésbetöltjükbaracklekvárral, ésfélretesszükőket.
A túrótösszetörjük (villa, botmixer) pépesre, majdhozzáadjuk a kockáravágottbarackdarabokat (hagyjunkegypárdarabot a díszítéshez), a vaníliáscukrotésazízlésszerinticukrot, citromhéját.
A zselatintfeloldjuk 1 dl baracklében, majdlangyosrahűtjük, és a 3,5dltejszínhez (hideglegyen) adjuk, ésezzelegyüttkeményreverjük a tejszínt, majd a készhabothozzáadjukazízesítetttúróhoz.
Szükségünkleszegygömbölyű 2 literesedényre, melyetfolpackkalkibélelünk, és a piskótatekercseket kb. 7mmvastagszeletekrevágjuk, amelyekkelszorosankibéleljükazedénybelsejét, alját is. Beleöntjükazízesítetttúrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradékpiskótávaléslefedjük a tetejétfolpackkal, majdpicitmegnyomkodjukésbetesszük a hűtőbe kb. 4 órahosszára.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.