nekem ez bevált. :D
1 kg burgonya
olaj a kisütéshez
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk ujjnyi vastagságú hasábokra Mossuk le és egy törlő kendővel szárítsuk meg. Az első olajban sütés. Az olaj hőmérséklete ekkor még nem forró, de közelíti azt. A burgonyát így 5 percig sütjük, amikor is éppen, hogy elkezd színeződni és kellő nedvesség is maradt benne, olyan hólyagos szerű. Aztán kiszedjük és tálra rakjuk , megvárjuk, míg teljesen kihűl. Az elősütött burgonya így akár el is rakható későbbi időpontra várva, hogy készre süssük. A kihűtött, elősütött burgonyát 180°C hőmérsékleten készre sütjük. Tálalható, ehető.Előfőzni is lehet de akkor kockára vágjuk.15-20 perc elég.Ne főzzük túl. Aztán teljesen hűtsük ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.