Nagyon klassz!!!:)
9 db
6 dkg mogyoró
6 dkg étcsokoládé
6 dkg natúr kukoricapehely
3 tk.méz
0,25 dl olaj (ez olivával készült, kicsit aggasztott, hogy túl markáns lesz az íze, de nem lehet érezni)
0,5 dl tejszín
A mogyorót ledaráljuk, a kukoricapelyhet a kezünkkel elmorzsoljuk, és a két anyagot összekeverjük. Az olajat mézet összekeverjük, beletesszük a kockára tört csokoládét, és tejszínt és az egészet a csokoládé olvadásáig melegítjük.
Az olvadt csokit kicsit visszahűtjük, és 5 ek. mennyiséget a mogyorós keverékhez adjuk és összegyúrjuk. Ezzel egy jól formázható állagú keveréket kapunk, ha úgy ítéljük meg, hogy nem tudjuk formázni, adjunk hozzá még egy kis olvasztott csokoládét. A masszából diónyi golyókat formálunk és a maradék csokoládéba forgatjuk. (Én két fogpiszkáló segítségével szedtem ki). Alufóliát helyezünk egy tálcára a matt fele legyen felül, arra tesszük rá az elkészült golyókat. (Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni a csokit)
Hűvös helyen tartjuk a csokoládé dermedéséig, majd papírkapszlikba tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.