2 kg tokaszalonna vagy bőrös comb (kicsit húsos, nyers)
5 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
A szalonnát vagy bőrös combot nagyobb darabokra vágjuk, lábosba tesszük.
A szalonnát vagy bőrös combot megfőzzük jó sós vízben. Annyi sót kell tenni a főzővízbe, hogy úgy érezzük: elsóztuk. Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát és a babérlevelet is . Akkor lesz finom. Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük.
Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk.
A többi fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk.
Mikor kész, kivesszük a főző léből, és a tetejét jó sok fokhagymapéppel bekenjük. Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.
Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.
Ha kihűlt, fóliával letakarjuk, és hűtőben tároljuk.
Ezután fogyasztható friss kenyérrel, vagy sült krumplival.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.