8 db achocha(bolíviai uborka)
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
só, bors, csapott mokkás kanálnyi piros paprika
Nálunk szokatlan ez a zöldség féle, de lehet már többen termesztjük. Nagyon egyszerű a termesztése.
Az achocha, vagyis a bolíviai uborka íze olyan, mintha egyszerre ennék uborkát és paprikát.
Az achochákat hosszában kettévágom, a magházat kézzel eltávolítom. A fekete magvakat, amik már alakalmasak egy jövőévi termesztés elkezdéséhez, megszárítom, elteszem.
Darabokra vágott fokhagymát a felforrósított olajon 1 percig közepes lángon megfuttatom, majd ráteszem az achochát, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, 5 percig sütögetem. Gyorsan elkészül.
Friss kenyérrel nagyon finom, de lehet egy köret is rizzsel, vagy burgonyával társítva egy jó sült mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.