Bocsánat a kérdésért, de nem ismerem! Mi az a "miazéna"? Köszönöm! Nagyon várom a választ!
60 dk sima liszt 1 ek kakaó 25 dk por cukor 20 dk méz 2 tojás 5 dk vaj 2 ek mézeskalács fuszer 1 csapott k.k. szóda BB.
Máz :1 tojás fehérje,15-18 dk áttszitált porcukor 1 kk maizéna
Az alapanyagot ôsszegyúrjuk és fóliába csomagolva a hutôbe tesszuk.Másnap lehet késziteni,de 3- 4 nap után is semmi gond ha nincs idônk vele dolgozni.Mikor kivesszuk a hutôbôl újra jól áttgyúrjuk kinyújtani 4 -5mm vastagra lehet formázni ôtletek szerint.Kemény papírból készítettem formát 24 cm áttmérôjut a kinyújtottam tésztára helyeztem és éles késsel vagy derejevágóval kôrbe vágni.Sutôpapírra tettem és 180 fokon sutni.A diszeket kiszúrni és megsutni .CUKORMáZ:1 tojás fehérjét 15dk áttszitált porcukorral 20 percig habosra keverjuk ha meg ritka mert a tojás nagyságátóĺ fugg teszunk még hozzá cukrot én meg egy kevés maizénát kevertem bele. Diszíteni ôtlet szerint.Még annyit ha a sult tésztát kiveszem még meleg megkenem tojássárgát pici vizzel elkeverni ,A gyertyát vagy mécsest beletenni mikor kivesszuk a sutôbôl a formákat.a csillagokat meg cukormázzal ragasszuk rá ha már kidiszítettuk .
Ez az adag 2 koszorúra elég a maradék ha marad kiszúni formákkal.
Bocsánat a kérdésért, de nem ismerem! Mi az a "miazéna"? Köszönöm! Nagyon várom a választ!
Bocsánat, de közben alaposabban elolvastam a recept utáni hozzászólásokat, és megtaláltam a választ! Köszönöm!
egyetértek, az édesség a boldogság szérum, köszi a receptet. mindenkinek, aki sokat süt/főz, ha van odahaza használt sütőolaj, gyűjtsétek össze, és vigyétek el a kijelölt Mol töltőállomásra. jó dolog, hogy ne a lefolyóba öntsük...http://glurl.co/b-olaj
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.