4-6 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1,5 dl jó minőségű növényi olaj vagy olíva
Bors őrölve
só
csipet mustár
A Tojásokat csak forrástól számított 2 percig lágyra főzzük
A darabokra vágott fokhagymát magas keverőpohárba tesszük, hozzáadunk fél kávéskanál sót, és keverni kezdjük.
Addig keverjük a botmixerrel, míg a fokhagyma püré nem lesz.
Majd hozzáadjuk a lágy tojásokat, tovább keverjük Ekkor néhány csepp olaj hozzáadásával erőteljesen továbbkeverjük, egyszerre mindig csak kevés olajat adunk hozzá.
Végül pár csepp mustárral is keverjük még.
A krém elég sokáig híg marad, hirtelen fog besűrűsödni.
Ekkor lehet növelni az olajadagot.
Majd sót és borsot rakunk bele ízlés szerint.
Pirítóshoz, sültekhez nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.