1 kg tojásgyümölcs, 1 kg kápia paprika (piros), 1 nagyobb fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál étolaj + az üvegek lezárásához
A tojásgyümölcsöt is és a paprikát jól megmossuk, majd egy-egy tepsibe beteszük a sütőbe kb 160 fokon.40 pec sütés után egy nagy edénybe átrakjuk, lezárjuk, hogy jó bepárásodjon. Amikor nagyjából kihűlt, (hogy kezünk elállja) egyesével szedegetjük ki és lehúzzuk a héjukat. A paprikáról nekem úgy sikerült könnyebben, hogy a csuma felől kezdtem és a hegye felé húztam. Ha ez kész, akkor a vöröshagymát a a 4 evőkanál olajra reszelem és egy picit megdinsztelem, hozzáadom az 1 fej fokhagymát (amit fokhagymanyomón átnyomtam) majd a tojásgyümölcsöt és a paprikát. Kézi mixerrel jól eldolgoztam, színes borsot daráltam hozzá, összekevertem és üvegekbe töltöttem . A tetejére étolajat öntöttem, ezzel zártam le, hiszen tarósítót nem tettem bele. Nagyon finom lett, sűlt húsokhoz, pörköltekhez kiváló ízesítő. No meg pirítóshoz, sajttal megszórva finom melegszendvics készíthető belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.