Ötletes.
3 db alma
1 csomag fagyasztott leveles tészta
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
3 bögre víz
fél citrom leve
Az almákat kettévágtam, s késsel kivettem a magházát, s vékonyra felszeleteltem. Utána
lábosba raktam, s kb. 5 percig főztem kicsit cukros, fahéjas vízben.
A leveles tésztát kinyújtottam, s megszórtam fahéjjal és kristálycukorral, majd kicsit nyujtófával
rányomogattam. Utána 12 db kb. 2 újnyi széles csíkokat vágtam derelyevágóval.
Az alma szeleteket lecsepegtettem tésztaszűrőn, majd tiszta konyharuhára raktam, hogy
ne legyenek vizesek. Konyhai papírtörlőt ráraktam, hogy teljesen megszáradjanak az alma-
szeletek, majd levettem róla a papírt. Ez nagyon fontos, hogy ne maradjanak vizesek az
almaszeletek.
Elkezdtem az almaszeleteket rárakosgatni a levelestészta csíkokra. Egyesével ráraktam, majd
feltekertem, s beraktam a muffinsütőbe. Utána, amikor mind a 12 db elkészült, akkor beraktam
a tepsit az előre bemelegített sütőbe. Közepes fokozaton kb. 25-30 percig sütöttem.
Félidőben kivettem a sütőből, s a tepsi külső felét raktam belülre, hogy egyformán átsüljön mind.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.