2 kg alma
20 dkg cukor
2 citrom leve
8-10 szegfűszeg vagy 1-2 kk.őrölt szegfűszeg
5-10 szegfűbors
(1 kk. őrölt fahéj)
3 üveget megtöltöttem szegfűszegesen, a maradékba belekevertem a fahéjat , egy kicsit újra melegítettem és a fentiek szerint folytattam.
Ebből a mennyiségből 4 üveg 350 ml és 1 üveg 250 ml lekvár lett.
Mivel a a cukor tartósít és az üvegek és a kupak is csíramentes, a tetőre állítással a levegőt is sterilizáltuk, így nincs szükség tartósítószerre.
Ha nem bíznánk ebben a módszerben tegyünk celofánt az üveg tetejére, arra tegyünk 1 késhegynyi nátrium-benzonátot és úgy tegyük rá a tetőt és úgy fordítsuk a tetejére. Semmiképpen se tegyünk szalicilt vagy nátrium-benzonátot a lekvárba mert egészségtelen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.