40 dkg liszt
2 tojás sárgája
20 dkg kenhető lekvár
2 tojás fehérje
fél citom hélya
50 dkg cukor
3 vaniliás cukor
1 sütőpor
2 alma
20 dkg darált dió
15 dkg étkezési zsír
15 dkg margarin
1 síma joghurt,175 gr.
pici só.
A liszthez,hozzá adjuk,a puha margarint zsírt,és a cukrott,úgy 20 dkg,és 1 vaníliás cukrott,pici sót,és két tojás sárgáját,és a joghurtott,és össze gyúrjuk alaposan,a tészta gyúrhatóságát,finomságát,liszttel,vagy tejföllel tudjuk javítani,ha kész a finom gyúrható tészta,négy részre osztjuk,,a diót citrom lével,citrom reszelékkel,vanílliás cukorral,15 dkg cukorral ízesítjük,,a reszelt almát hályastól,ugyan csak így be ízesítjük,és a dió az alsó tésztára először kerűljön,amely tészta másfél centi vékony kb,és a dióra jönn ízesített alma,erre a tészta másik lapja,ugyan csak másfél centi vékony legyen,szépen a tésztát a felsőt,alá nyomkodjuk,az alsó téstánkhoz,és forró sütőben ,úgy negyed óra mulva ki vesszük,és a tetejét meg kenjük lekvárral,erre keményé vert vaníliás cukros tojáshabot teszünk,és vissza tesszük,kb 10 percre a sütőbe,és szép arany sárgára sütjük,isteni finom omlós,pikáns sütink lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.