Hozzávalók a tésztához:5 tojás,20 dkg. porcukor,1 csomag vaniliás cukor,10 dkg. búzadara,15 dkg. darált dió,1 cs. sütőpor,4 db. közepes alma, reszelve.
Krém hozzávalói:2 tojás,15 dkg. cukor,2 evőkanál kakaó,20 dkg. vaj.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük,majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot a búzadarát. Fél órát pihentetjük, majd belekeverjük a diót és a reszelt almát. A tojások kemény hebját óvatosan beleforgatjuk. Zsírozott lisztezett tepsiben szép pirosra sütjük.Mielött kiborítanánk a tepsiből, várunk kicsit míg hűl.Közben elkészítjük a krémet:A tojást a cukrot ,a kakaót gőz felett habosra keverjük,.Ha kihült, hozzákeverjük a kikevert margarint.A tészta tetejére terírtjük, tetejét hinthetjük csokidarával, vagy gyöngy cukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.