Isteni, konnyu sutike!
1 kg alma
5 dl+3 dl víz
20 dkg cukor
3 csomag főzős vaníliás pudingpor
50 dkg szögletes formájú háztartási keksz
Az almákat meghámozom és lereszelem, majd 5 dl vízzel és a cukorral odateszem főni.
Nem kell neki sok idő, kb. 10 perc alatt az alma megpuhul.
Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverem, és az almához öntöm.
Együtt még két percet főzöm, ez idő alatt a puding jól besűríti az almapépet.
Egy kb. 28x23 centis tepsi alját kirakom négyszögletes háztartási kekszel, és óvatosan, ügyelve, hogy a kekszek ne mozduljanak el, rákanalazom az almás masszát.
A tetejét befedem kekszekkel, és hűtőbe teszem, hogy jól összeérjen, megpuhuljon.
Mint minden kekszest, ezt is szeretem előző este elkészíteni, mert akkor másnapra a keksz úgy megpuhul, mintha piskóta lenne, könnyen és szépen lehet szeletelni.
A tetejére lehet egy csokimázt is tenni, de nekünk úgy már túl édes, ezért én azt kihagyom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.