Annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Jól kidolgozzuk, pihen, amig az almát elkészítjük.
Alma:
1 kg almát lereszelünk ,5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral megpároljuk.
Ha kihűlt fél citrom levét teszünk bele.
A tésztát három részre osztjuk, tepsi hátán sütjük. (villával megszurkáljuk.)
Amig a lapok sülnek elkészítjük a krémet.
Állandó keverés mellett., lassú tűzön sűrűre főzzük.
Vajas krém.
15 dkg vajat fél citrom levével 5 ek porcukorral simára keverünk.
A kihűlt főzött krémet kanalanként adjuk hozzá.
Az alsó lapra kerül a krém fele, rá rumos tejben megforgatott babapiskóta, rá a krém, másik fele.
Második lap , rá a párolt alma, harmadik lap.
A tetejét porcukorral hintjük meg.
Folpackba csomagolva kerül a hűtőbe puhulni pár órára.