Nagyon jól néz ki,igazán finom lehet.Kipróbálom a receptet
6 tojás
6 kanál cukor
6 evökanál liszt
1 sütöpor
1 citrom reszelt héja
1 kg megpucolt alma
3-4 csomag vaniliás vagy tejszínes pudingport
6 cl tej
4 dl viz
2 kanál porcukor
5 dl/két doboz /friss tejszín
2 habfixáló
egy vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
6 tojásból piskótalapot sütünk.
A 6 tojásfehéret kemény habbá mixeljük.
Majd a 6 tojássárgáját 6 kanál cukorral szintén kimixeljük és hozzáadunk 6 evökanál lisztet és 1 sütöport,1 citrom reszelt héját.
Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.
Egy tepsibe sütöpapírt helyezünk.
Erre 1 kg megpucolt almát vékonyan felszeletelünk.
A sütöt elömelegítjük.
A tepsiben az almaszeletekre ráöntjük a piskótát és megsütjük.
Hülni hagyjuk. 3-4 csomag vaniliás vagy tejszínes pudingport 6 cl tejben és 4 dcl vizben, 2 kanál porcukor hozzáadásával megfözünk.
Óvatosan kevergetve, hogy le ne égjen és jól besürüsödjön.
Félretesszük.
Ezután 6 tojásfehérjéböl kemény habot mixelünk 6 nagy evökanál kristálycukorral.
Ha kész, akkor a pudingos masszához keverjük.
Ha csomós lenne akkor jól kimixeljük.
A piskótatésztánk tetejére kenjük.
Hülni hagyjuk.
Ezután 5dcl/két doboz /friss tejszínt 2 habfixálóval és egy vaníliás cukorral keményre verünk.
A cukort és a habfixálót csak akkor adjuk a tejszínhez ha már félig kemény...
Ha kész, a kihült krém tetejére simítjuk.
A sütink tetejét vastagon fahéjjal szórjuk meg és jól behütjük.
Nagyon finom sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.