Tészta hozzávalói:
60 dkg liszt,
10 dkg zsír,
20 dkg p.cukor,
3 db tojás,
1 db sütőpor,
2 vaníliáscukor,
2-3 ek. tejföl (Jól gyúrható tésztát kapjunk)
Krém hozzávalói:
1 l tej,
3 vaníliapuding,
20 dkg p.cukor,
2 van.cukor,
25 dkg ráma,
Alma töltelék:
1 kg savanykás alma (Idared)
20 dkg cukor,
1 kk. őrölt fahéj,
2 ek margain,
1 citrom leve
Először a töltelékeket készítjük el, hogy kihűljön mire a tészta kisül.
Lereszelünk 1kg almát és a 20 dkg cukorral, fahéjjal 2ek. rámával és a citromlével együtt feltesszük főni. De csak addig míg az alma levet ereszt, majd szűrőbe tesszük lecsöpögni.
Elkészítjük a krémet.
1 liter tejbe megfőzzük a vaníliapudingot, és hűtjük. Közben többször keverjük meg, (én géppel kevertem) hogy ne bőrősödjön.
20 dkg p.cukrot habosra keverünk 25 dkg rámával és a van.cukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük.
A tészta készítése:
A 60 dkg lisztet elmorzsoljuk a 10 dkg zsírral, hozzákeverjük a 20 dkg p.cukrot, a van.cukrot, a sütőport.
Hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk és vajazott tepszi hátulján 180 fokon megsütjük. Vigyázat gyorsan sül!!
Összeállítjuk a sütit.
Az alsó tésztára kenjük a krém felét, majd lapkövetkezik, erre kenjük az almát, majd ismét lap, erre kenjük a krém másik felét , majd befedjük a 4.lappal. Tetejét meghintjük p.cukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.