sajnos későn néztem meg ezt a receptet--mert látok benne 1 .2 ,,nagyon jó tanácsot ..pl búzadara ..tetejét megkenni még tojással sztem biztos jó ötlet!!!!!ki fogjuk próbálni és köszönet!!!!!
Tésztához:
60 dkg liszt, 25 dkg ráma, 10 dkg zsír, 150g tejföl,
1 tojás,
1 csomag vanillincukor,
1 csomag sütőpor,
4-5 evőkanál cukor
A töltelékhez: ,
2 kg alma, (reszelve, ) cukor,
fahéj
A tészta kenéséhez 1 tojás
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomjuk a levétől.
Kettévesszük a tésztát, majd kizsírozott, lisztezett tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott tésztalapunkat, és fél marék búzadarával, megszórjuk. Erre hintjük rá a kinyomkodott reszelt-almát, és ízlés szerin cukorral és fahéjjal megszórjuk. majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapunkat. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük, és arany barnára sütjük.
Melegen is jól szelhető, kiadós sütemény. Porcukorral tálaljuk. Tepsi 35 x 30
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.