Finom, megsütném, de nem tudom megosztani!!!! Nincs lehetőség, időm meg kiírni!! KÁÁÁÁÁÁR! M.-né Évi
25 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
2 tojás sárga
1 dl tejföl
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
töltelék:
20 dkg darált mák
3 szép alma reszelve
15 dkg cukor
1 kávéskanál mézes fűszer
2 dkg búzadara
8 evőkanál tej
habrács:
2 tojásfehérje
5 dkg porcukor
A cukros sütőporos lisztet elmorzsolom a felkockázott hideg vajjal és a tejföllel, tojás sárgával omlós tésztát gyúrok belőle. Mehet a hűtőbe 30 percre, ez alatt elkészül a töltelék.
A mákot ledarálom és összekeverem 10 dkg cukorral .Belekeverek 1 dkg búzadarát és a tejjel jól összekeverem ,majd hagyom állni.Az almákat megpucolom és lereszelem .Hozzáadom a mézes fűszert és 5 dkg cukrot .
A tészta felét vajazott lisztezett tepsibe nyújtom, megszurkálom és 180 fokon 10 percig elősütöm.
Kiveszem és megszórom a többi búzadarával , majd teszem rá a mák tölteléket ,erre pedig a reszelt almát Tovább sütöm 10 percig.Ezután a tészta második felét rá rácsozom ,hengerekben sodorva.Majd amíg a hab elkészül visszadugom a sütőbe.
Közben kemény habbá verem a 2 tojás fehérjét, majd apránként hozzáadom a cukrot is, tovább verve a habot. Ezután habzsákba szedem és a kivett tészta tetejét illetve a rácsok közötti részt kitöltöm vele. Visszateszem sülni még kb. 10 percre, míg egy kicsit színesedik a hab.
Ha kész hagyjuk picit hűlni és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk .
Ismét egy saját ötlet alapján készült süteményem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.