Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Almás mazsolás pite ( a tésztát a sütés előtti na

felvitel dátuma: 2018-10-02 08:04:34       mai nézettség: 1       nézettség: 772
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók tészta:
30 dkg. liszt
20 dkg. hideg vaj
3 ek darált eritrit édesítő
1/2 kk. só
1 dl. tej
2.5 dkg. friss élesztő
2 db. tojássárgája

Hozzávalók töltelék:
50 dkg. savanykás alma (megtisztítva értendő)
1 db. citrom leve
1 db. citrom lereszelt héja
1 ek. étkezési keményítő
2 tk. őrölt fahéj
3-4 ek. eritrit
1 ek. rum, vagy 1 kk aroma, pici vízzel összekeverve
20 dkg. mazsola

A kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej

Tetejére: por eritrit

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés tészta:
Az élesztőt a tojássárgáját és a hideg tejet összekeverjük.
A lisztet a por eritrittel, a sóval, vajjal, a robotgép késes részével morzsásra keverjük, majd hozzáöntjük a tejes masszát és tovább keverjük a dagasztókarral, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztát nejlonnal lefedjük és fél- egy napig hűtőben tartjuk.
Másnap kivesszük a hűtőből, a sütőt 175 fokra bekapcsoljuk alsó - felső sütés.

Elkészítés töltelék:
A megtisztított almát apróbb kockára vágjuk, hozzáadjuk a citrom haját, a levét, az eritritet, a mazsolát, a keményítőt, a rumot (aromát) és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és lisztezett deszkán, téglalappá nyújtjuk, (kb 25x 35 cm-re)
Ekkora méretű sütőpapírra húzzuk az egyiket, majd mindkét oldalt srégen egyenletesen bevágjuk, hogy középen, kb. 8 cm szélesen egyben maradjon a tésztánk.
Középre halmozzuk a töltelék felét, a végeit felhajtjuk, majd egyenként behajtjuk a tészta csíkokat középre, úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
A kész rudat sütőpapírral együtt egy megfelelő tepsibe tesszük, majd a másik rudat is így készítjük el. 
Tetejét lekenjük a tojássárga-tej keverékével és a sütőbe tolva kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Por eritrittel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
forrás:kifőztük magazin

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.