Hozzávalók tészta:
30 dkg. liszt
20 dkg. hideg vaj
3 ek darált eritrit édesítő
1/2 kk. só
1 dl. tej
2.5 dkg. friss élesztő
2 db. tojássárgája
Hozzávalók töltelék:
50 dkg. savanykás alma (megtisztítva értendő)
1 db. citrom leve
1 db. citrom lereszelt héja
1 ek. étkezési keményítő
2 tk. őrölt fahéj
3-4 ek. eritrit
1 ek. rum, vagy 1 kk aroma, pici vízzel összekeverve
20 dkg. mazsola
A kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
Tetejére: por eritrit
Elkészítés tészta:
Az élesztőt a tojássárgáját és a hideg tejet összekeverjük.
A lisztet a por eritrittel, a sóval, vajjal, a robotgép késes részével morzsásra keverjük, majd hozzáöntjük a tejes masszát és tovább keverjük a dagasztókarral, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztát nejlonnal lefedjük és fél- egy napig hűtőben tartjuk.
Másnap kivesszük a hűtőből, a sütőt 175 fokra bekapcsoljuk alsó - felső sütés.
Elkészítés töltelék:
A megtisztított almát apróbb kockára vágjuk, hozzáadjuk a citrom haját, a levét, az eritritet, a mazsolát, a keményítőt, a rumot (aromát) és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és lisztezett deszkán, téglalappá nyújtjuk, (kb 25x 35 cm-re)
Ekkora méretű sütőpapírra húzzuk az egyiket, majd mindkét oldalt srégen egyenletesen bevágjuk, hogy középen, kb. 8 cm szélesen egyben maradjon a tésztánk.
Középre halmozzuk a töltelék felét, a végeit felhajtjuk, majd egyenként behajtjuk a tészta csíkokat középre, úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
A kész rudat sütőpapírral együtt egy megfelelő tepsibe tesszük, majd a másik rudat is így készítjük el.
Tetejét lekenjük a tojássárga-tej keverékével és a sütőbe tolva kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Por eritrittel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
forrás:kifőztük magazin
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.