Tésztához:
Töltelékhez:
Lekenéshez:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, beletesszük a tojás sárgáját és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, majd a gyümölcsre szórjuk a cukrot, a mézes sütemény fűszerkeveréket és alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
Megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
Egy éles késsel 3-4 cm széles szeleteket vágunk le és egy sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk őket.
Ott még kb. 30 percet hagyjuk kelni.
Tejjel elkevert tojás sárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
9 szelet almás lett belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.