Jól néz ki. Én is imádom a pitét, sokfélét próbáltam, az almáshoz rumot még nem próbáltam. Köszönöm a tippet. Kipróbálom egyszer kevés rummal ízesítve.
Tészta:
0,5 kg rétesliszt
3 tojás sárgája
3 ek porcukor
2 dkg élesztő kis cukros tejben felfuttatva
1 margarin
0,5 csomag sütőpor
Töltelék:
1 kg alma
fahéj, cukor citromlé, rum
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és addig pihentetjük míg elkészítjük a tölteléket.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük,. Ízlés szerint cukrozzuk, őrölt fahéj, citromlé, pici rum. Összekeverjük éa ezt a tésztára tesszük. Én valamikor meg szoktam picit párolni, de most már nem csinálom, jó az így is nyersen bele. :)
A tésztát két részre osztjuk, sodorjuk és a kivajazott tepsibe helyezzük. Erre megy az almatöltelék, és a másik fél tészta kisodorva. A tetejét megszurkáljuk villával, hogy a gőz jobban ki tudjon menni. Be a sütőbe és kb 20 percig sütni. Kihűlés után felszeletelni és megszórni porcukoral. Jó étvágyt hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.