30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
Töltelékhez:
alma(ízlés szerint)
cukor
fahéj(én mézeskalács fűszerkeveréket használtam)
A lisztben elmorzsolom a margarint, és összedolgozom a többi hozzávalóval. Míg pihen pár percet a tészta, az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, cukorral és fűszerrel megszórva kicsit megdinsztelem.
A tésztát kétfelé vágom, egyik felét kinyújtom és tepsibe teszem. Megszórom kicsi zsemlemorzsával, és a lecsöpögtetett almát rákanalazom. a tészta másik felét is kinyújtom, befedem vele a tölteléket. Villával megszúrkálom, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.
Nem csak almatöltelékkel, de meggyel, túróval is nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.