A tésztához:
60 dkg finomliszt
40 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs.sütőpor
3 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
csipet só
A tészta lekenéséhez:
1 db tojás
A töltelékhez:
2 kg alma
őrölt fahéj ízlés szerint
10-20 dkg cukor almától függően
10 dkg darált dió
A díszítéshez:
porcukor
Előkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
Elkészítés: A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.