Hozzávalók:
A tésztához:
400 gramm liszt,
fél csomag sütőpor
125 gramm vaj
100 gramm cukor
2 tojás
2 kanál tejföl vagy tej.
A töltelékhez:
1 kg alma,
200 gramm cukor
2 kiskanál kakaó
Kenéshez: 1 tojás
A sütőporral összeszitált lisztbe belemorzsoljuk a vajat, azután a cukorral és a tojással meg a két kanál tejföllel összedolgozzuk. (Ha szükséges adjunk még tejfölt vagy tejet a tésztához)
A kidolgozott tésztát ketté osztjuk. Egy vajjal vagy zsírral kikent tepsibe nyújtjuk az egyik lapot.
Az almát megpucoljuk lereszeljük, rászórjuk a cukrot és a kakaót.
A kinyújtott lapra a kinyomkodott almát rásimítjuk, rányújtjuk a második lapot és 180 fokra előmelegített sütőbe 25-27 eőrc alatt készre sütjük. Sütés előtt megszúrkéáljuk a tetejét és lekenjük tojással, hogy márványos legyen a teteje.
Sütés után érdemes megvárni míg kihűl, úgy tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.