A 12 db muffin "tésztájához"
1 csomag (12lap) rizslap
A töltelékhez:
1 kg alma reszelve
5 dkg eritrit
1 kávéskanál fahéj
5 dkg margarin
1 evőkanál rizsdara
A habhoz:
2 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a vajon megpároljuk, az eritrittel, és a fahéjjal ízesítjük, a legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy mélytányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével - pár másodperc alatt a rizslapokat - , a rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük, ekkor a muffin sütő mélyedéseit kibéleljük, úgy h a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből. Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák, vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.