1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
1 kg alma
12 dkg cukor
őrölt fahéj, szegfűszeg egy csipetnyi
5 dkg olvasztott vaj
keksz morzsa a szóráshoz
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg olajjal.
Megszórjuk keksz morzsával ( ez szívja fel a még maradt alma levet )
A réteslap alsó 1/3 –ra tesszük a tölteléket, majd felgöngyöljük.
190 C fokon 25 perc alatt légkeverős előmelegített sütőben készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.