Gratula!Milyen jó ötlet ez a több töltelék! Válogatós családoknak különösen.
Kb.2 dl langyos tej
1/2 élesztő
fél kg fél sima liszt
1 db tojás
1 és 1/2 tetőzött kiskanál kr.cukor
1/2 kiskanál só
1 szeletke margarin / kb.1 centis
1/2 dl olaj
fahéj
mazsola
reszelt alma
ringlószilvabefőt
cukrozott darált dió
Jó étvágyat!
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Kb. 2 dl langyos tejben felolvasztok 1/2 élesztőt. Kelesztőtálban tésztát gyúrok kb. fél kg fél sima lisztből, 1 tojásból +1 és 1/2 tetőzött kiskanál kr. cukor + 1/2 kiskanál só +1 szeletke margarin / kb.1 centis:)/, 1/2 dl olaj és ehhez hozzáadom az élesztős tejet.
Addig gyúrom, amíg szép hólyagos nem lesz!
Lefedem a tálat, meleg helyre teszem, amíg meg nem kel, majd kiolajozott tepsibe beleöntöm a tésztát és az egyik felére cukorral-fahéjjal és mazsolával összekevert reszelt almát kenek, a másik felére ringlószilvabefőttet + cukrozott darált diót.
200 fokon megsütöm, kb. 10 perc után lehúzom a hőfokot 180-ra.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.