Liszt 0,45
cukor 0,15
Sütőpor 1
Tojás 1+1 sárgája
Zsiradék: 0,15 vaj, libazsír, margarin 5-5-5 dkg.
Tejfel vagy tej az összeállításhoz (kb.1-2 dl.)
(Mint minden édeshez, egy csipet só is kell!)
Töltelék:
alma fahéjjal, cukorral párolva
cukorral darált dió
Az almát megpárolom kevés vízben cukorral és fahéjjal, a diót megdarálom van.cukorral. A lisztet elkeverem a sütőporral, elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrot, tojást, tejfelből annyit, hogy összeálljon a tészta. Kettéválasztom, alulra többet teszek a tésztából, rá a diós cukrot, az almát (pürében vagy cikkekben egyaránt jó). Kinyújtom a felső lapot is, ráterítem, kissé megszurkálom, a megmaradt tojás fehérjével megkenem, mehet a sütőbe. Féligsült állapotban megszórom kristálycukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.