1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
3 db alma
10 dkg krisztálycukor
fahéj, dió ízlés szerint
1 ek vaj
1 db tojás tészta kenéséhez
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Az almát tisztítsuk meg héjától, majd vágjuk négyfelé ( a magházat is vágjuk ki )
és szeleteljük fel vékony szeletekre, összekeverjük fahéjjal, cukorral, dióval.
A sütőtálat megkenjük vajjal a szélét tojással, és a vajastésztával befedjük.
( Lisztezett késsel kört rajzolunk a tésztából, majd rátesszük a sütőtálra a kerek tésztát )
A maradékból figurákat szaggatunk, és a tészta tetejére helyezzük, majd ezt is megkenjük tojással.
A közepét kiszúrjuk, hogy a gőz kitudjon jönni.
Sütés után langyosra hűtjük, és vaníliás krémmel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.