1 kg alma
20 dkg Rama margarin
30 dkg + 3 ek cukor
20 dkg liszt
4 ek citromlé
egy csipet só
175 g tejfel
25 dkg túró
3 tojás
1 cs vanilia pudingpor
0,5 l tej
Az almákat meghámozni, vékony szeletekre vágni és 3 dkg vaj - 5 dkg cukor - 4 ek citromlében megdinsztelni legalább 10 percig, utána hűlni hagyjuk.
15 dkg vajat felforrósítunk és ráöntjük a liszt- 10 dkg cukor -és egy csipet só-ra, simára keverjük és hűlni hagyjuk
a tortaformát kivajazzuk és a kihűlt tésztát az aljára nyomkodjuk
A túrót - tejfelt - a tojásokat - pudingport - 15 dkg cukrot egy kis citromlevet összekeverünk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
A kihűlt almákat rátesszük a tésztára és ráöntjük a pudingos masszát.
175°C fokon a sütő alsó részén 30 percig sütjük.
Kivesszük és teszünk rá 3 ek cukrot és 2 dkg vajat.
A sütőt 200°C ra venni és még 20 percig sütni, de már feljebb téve a tepsit
A formában hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.