A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj
A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
A tetejére : 4 dl habtejszín, reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
Előmelegített sütőben, vajazott – lisztezett tortaformába, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) süssük 20 percig.
Amíg sül készítsük el a krémet.
A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be.
(Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg)
A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.