- 1 csomag vanília pudingpor
- 1 csomag tejszín habpor
- 5,5 dl tej
- 4-5 evőkanál cukor
- 1-2 dkg vaj
- ananászbefőtt ízlész szerint vagy más befőtt is jó
Ez egy gyors ötlet volt egyik este, amikor a fiamnak ismét leesett a "vér-porcukor" szintje.
Megfőztem a pudingport a tasakon leírt módon, de kicsit kevesebb tejjel, csak 4 dl-t adtam hozzá az 5 helyett. Még forrón belevágtam egy kis darab vajat, jól elkevertem és langyosra hűtöttem.
Fölvertem a tejszín habport 1,5 dl tejjel, belekevertem a langyosra hűlt pudingot, géppel jól összedolgoztan, majd egy réteget a kehely aljára terítettem. Ananász darbokat szórtam rá - nekem az volt otthon, de szerintem bármilyen befőttel finom -, majd ismét a krém következett. Addig rétegeztem, amíg a kehely megtelt, fölülre krém került, amit aztán ananász szeletekkel díszítettem.
Gyors, finom, könnyű, de ezek a kelyhek elég nagyok, kisebb pohárba vagy tálkákba téve 4 adag is kijön belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.