Nagyon guszta! Első ránézésre az "isteni szelet" jutott eszembe róla, de abban nincs ananász!
1 db nagyobb ananász vagy 1 doboz konzerv ananászkarika
A piskótához:
10 db tojás
10 ek.kristály cukor
6 ek.finom liszt
4 ek.kakaópor
1 cs.sütőpor
A krémhez:
1/2 l tej
25 dkg margarin
1 cs.vaníliás pudingpor
4 ek.porcukor
2,5 dl hulala tejszín
2 ek.zsemlemorzsa a tepsi szórásához
1 ü.ananászrum aroma
A díszítéshez:
tortadara
Előkészítés:Az ananászt meghámozzuk,karikákra vágjuk.Egy tepsit sütőpapírralkibélelünk,megszórjuk a zsemlemorzsával és kirakjuk ananász karikákkal
Elkészítés:Kikeverjük a kakaós piskóta tésztát és az ananászra öntjük.Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük
Közben elkészítjük a krémet.Megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral.A margarint felolvasztjuk és kanalanként a pudinghoz keverjük.Beleöntjük a fele ananászrum aromát.
A tésztát kiborítjuk a tepsiből,hogy az ananász legyen felül.Meglocsoljuk a maradék aromával.Rákenjük a krémet és egy fél órára a hűtőbe tesszük.A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük.Megszórjuk tortadarával és szeletelés előtt a hűtőbe tesszük egy órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.