70 dkg kicsontozott sertéstarja
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál mustár
1 kk só
1 mokkáskanál currypor
1 mk őrölt fekete bors
4 evőkanál étolaj
30 dkg konzervananász
6 vékony szelet húsos szalonna
1 dl tejföl főzőtejszín
1 dl tejföl
1 dl ananászlé (a konzerv leve)
10 dkg reszelt sajt
A húst 10-12 szeletre vágjuk, kiverjük, inas részeit beirdaljuk.
A fokhagymát összezúzzuk, a mustárral, a sóval, a curryporral meg a borssal együtt az olajba keverjük, és alaposan a húsba dörzsöljük.
Az ananászt lecsöpögtetjük, da a levéből 1 decit félreteszünk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk.
A tejfölt a tejszínnel és az ananász lével összekeverjük, a sajt kétharmadát hozzáadjuk.
A tálat alufóliával kibéleltem.
A szalonna egyharmadát egy kb.18 centi átmérőjű, 8 centi magas tűzálló tálba szórjuk. Erre hússzeleteket fektetünk, ananásszal megszórjuk, a sajtos massza egyharmadát rálocsoljuk.
Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, végül a tetejét a maradék sajttal behintjük. Előmelegített sütőben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) 1 óra 15 percen át sütjük úgy, hogy az első fél órában letakarjuk.
Ha kihűlt,1 napig a hűtőszekrényben pihentetjük, így nemcsak jobban szeletelhető, hanem azt a levet is magába szívja amit engedett, kicsit jobban összeérik.
Cikkekre vágva, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.