Biztosan finom ki fogom probálni!
40 dkg főtt áttört krumpli ( kihűtve )
35 dkg liszt
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
2 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 ½ evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
Az élesztőt a kristálycukorral addig dörzsöljük, míg elfolyósodik.(Így nem kell felfuttatni.
(Ezt nem én találtam ki, hanem Benke Laci bácsi főzőműsorában láttam, viszont a recept az enyém ))
A krumplit a liszttel, és margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzá keverjük az elfolyósított élesztőt, a tojás sárgákat, és a sót, majd jól összegyúrjuk.
Nem túl lágy tésztát kapunk.
Ha lágy, akkor tegyünk hozzá még lisztet.
Az összegyúrt tésztát tegyük 20 percre hűtőszekrénybe, majd hajtogassuk szimplán.
Ezután vissza a hűtőbe 20 percre, majd duplán hajtogassuk.
A harmadik 20 perc után még egy szimpla hajtogatás után 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét keresztben bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tojásságával megkenjük.
A sütőt 170 fokra előmelegítve kb. 15 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 150 fokra és még így sütjük 20 percig.
Ezt a receptet a vasárnapi krumplipüré maradékára alkottam.
Lehet, hogy írok egy szakácskönyvet.(Reszkess Nigella)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.