Ez nagyon finom lehet. Köszönöm a receptet. Mindenképpen kipróbálom!
1 citrom héj+1 narancs héja
sipet só
· A sodóhoz
1,5 litertej
2 vanília ízű pudingpor
8 ek cukor
Elkészítés30 3
Az élesztőből, tejből, egy teáskanál lisztből kovászt készítek. Amíg elkészül, egy keverő-, vagy ha van kelesztő- tálba beleteszem a hozzávalókat. A lisztet, csipet sót, a porcukrot, a tojássárgákat, a puha margarint, a citrom és narancshéjat. Nagyjából összekeverjük. A kovászt ráöntöm a tésztaalapra, és tovább keverem . Ezek után langyosra melegítek kb. 2-3 dl tejet. Apránként hozzáadagolom addig, amíg rétestészta állagú tésztát nem kapok. Kb. 40 perc alatt megkelesztem. Ha kelesztőtálban készítjük, akkor kétszer zárom vissza a tetejét. ( Legtöbbször este készítem el a tésztát,de ilyenkor csak hideg hozzávalókkal. Reggelre a hűtőben szépen megkel.) A diót ledarálom, és ízlés szerint cukrozom, a 8 dkg margarint megolvasztom. Lisztezett deszkára teszem, nem szoktam gyúrni, ahogy van kb 2 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval 3 cm-es bucikat szaggatok. A sütőedénybe szorosan egymás mellé tesszük. Ha kész egy sor, óvatosan csurgatok rá margarint, nem kell sok, mert a második sorra is teszünk, és nehogy túl margarinos legyen, majd rászórjuk a cukros dió felét. A második sorral ugyanígy járunk el, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Melegen a sodóval tálaljuk.
Én nagy tortasütőben sütöm,úgy,hogy kibélelem sütőpapírral és középre egy pogácsaszaggatót teszek. (Így átsül aközepe is) A sütőbe egy edénybe vizet teszek,hogy gyenge maradjon a tészta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.