Nagyon finom! A gyerekkoromat idézi, hiszen nagymamám sokszor sütötte! Ideje nekem is kipróbálni! :)
A tejet meglangyosítom és 1 dl tejjel, kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. Az összes hozzávalót jól összedolgozom és kelesztem kb. 35-40 percig. Egy kisebb tepsit kikenem vajjal (én közepeset kentem de elég lett volna kisebb) és olajos kanállal beleszaggatok egy réteg tésztát, majd megszórom a cukros-dióval és mazsolával, majd a tetejére szaggatok tésztát, kicsit megszórom megint. Előmelegített sütőben 190-200 fokon (közepes hőn) készre sütöm kb.25 perc alatt, tűrpóba.
Mi vanília pudinggal szoktuk tálalni.
Nagyon finom! A gyerekkoromat idézi, hiszen nagymamám sokszor sütötte! Ideje nekem is kipróbálni! :)
Nagyon jól néz ki!
Képzeljétek kb. 2-3 éve csináltam először a kelt tészták közül ezzel probálkoztam legelsőnek, azóta persze már többször készült. Csak nem emlékeztem, hogy a kisebb tepsibe kellene, de fincsi volt, mert hamar elfogyott a válogatós kislányom is evett belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.